Hvordan installere jeg en add-in?

Før vi taler om, hvordan du installerer en add-in, bør vi nok definere, hvad en add-in er. I Windows Home Serveren (WHS), er en add-in et stykke software som giver yderligere funktionalitet og som ikke er tilgængelig i basis udgaven af WHS operativsystemet. Add-ins er som regel lavet af tredjeparts udviklere, hvoraf nogle er gratis at downloade, mens andre skal man betale for.

Når du så finder en add-in du vil installere, hvordan gør du så det?

1.     Download add-in’en fra producentens hjemmeside. Tjek om der er nogen særlige installationsvejledning.

2.     Flyt den downloadede add-in til \ software \ add-ins mappe på din server.  

3.     Dobbeltklik på Windows Home Server-ikonet i din klient computers system bakke, for at åbne WHS konsollen.  

4.     Klik på Indstillinger i det øverste højre hjørne og derefter vælg Add-ins fra listen.

5.     I Add-ins delen af konsollen, vil du se to faner, ”Installed” og ”Available”. ”Installed” fanen lister de add-ins, der allerede er installeret, mens ”Available” fanen lister dem, der er til rådighed, der kan  installeres.

6.     Hvis du planlægger at installere en ny version af en allerede installeret add-in, skal du afinstallere den gamle version først. Gør dette ved at klikke på Fjern-knappen ved siden af den gamle version.  

7.     Efter add-in’en afinstalleres, vil konsollen lukke. Genåbn konsollen igen og gå tilbage til Add-ins afsnittet som beskrevet ovenfor.

8.     Når du skal installere en ny add-in, skal du klikke på ”Available” fanen. Add-ins som er til rådighed for installation, vil blive vist der. Klik på knappen Installer ved siden af den add-in, som skal installeres. Efter add-in’en er installeret, vil konsollen lukke. Genåbn konsollen som beskrevet ovenfor, for at se din nye add-in.

9.       Hvis add-in’en du vil installere, ikke befinder sig under fanen af de add-ins som er tilgængelige. Kontrollere da, at filen (add-in’en) du har hentet er en .msi fil og at den befinder sig på din WHS i mappen Software \ add-ins. Hvis softwaren blev hentet i zip-format, vil det være nødvendigt at unzippe den, før den kan installeres.


Om Jakob

Redaktør og ejer af WHS Forum. Siden januar 2009 har siden bidraget med artikler om WHS og haft et aktivt community. Min WHS: HP Proliant Microserver m/ 4GB ram og 1 * 2TB harddisk