Forfatter Emne: Så er jeg skiftet til WHS 2011  (Læst 2626 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Pyrotek

  • Junior medlem
  • **
  • Indlæg: 37
  • Karma: +0/-0
    • E-mail
Så er jeg skiftet til WHS 2011
« Dato: 26 Juli 2014, 07:08:33 am »
Med fare for at dette nok ikke bliver læst er jeg nu skiftet til WHS 2011  :'(

CPU blev: Intel Core i3 4130T 2.9 GHz
Bundkort: Intel Desktop Board DQ87PG
RAM: 8 Gb. Crucial DDR 3 1600.
OS disk. Samsung F4 320Gb. single platter one head.
Back-up Disk. Seagate LP. 2 Tb.
Video folder 2* Hitachi 5K 3000 2 Tb. Mirror.
Foto, Musik o.a. folder 2* WD Green 1 Tb. mirror.
PSU: Seasonic S12II 330 Watt 80 Plus.
Gammel fuldtower.
Det kører fint mangler kun lige at måle strøm på den under forskellige driftformer.
Min Server:
OS: WHS 2011
CPU: Intel Core i3 4130T 2.9 GHz
Bundkort: Intel Desktop Board DQ87PG
RAM: 8 Gb. Crucial DDR 3 1600.
OS disk. Intel 730 SSD 240 Gb.
Back-up Disk. Seagate LP. 2 Tb.
Video folder 2* Seagate Desktop HDD.15  4 Tb. Mirror.
Foto, Musik o.a. folder 2* WD Green 1 Tb. Mirror.


thjalmar

  • Administrator
  • Hardcore medlem
  • *****
  • Indlæg: 409
  • Karma: +2/-0
    • E-mail
Sv: Så er jeg skiftet til WHS 2011
« Svar #1 Dato: 28 Juli 2014, 18:31:29 pm »
Hej Pyrotek

Til nu er der 6 der har læst, men ikke skrevet svar :)

Det ser fint ud det du har brygget sammen. Med rigelig plads, forhåbentlig ;)

Det eneste sted du måske ikke kører helt godt er din OS Disk, som jeg nok også ville have lavet 2x320 i mirror.

Jeg har måttet lave om på 2 WHS hvor der kun har været 1 disk, til 2 diske i stedet.

/Hjalmar

checksix

  • Junior medlem
  • **
  • Indlæg: 29
  • Karma: +0/-0
Sv: Så er jeg skiftet til WHS 2011
« Svar #2 Dato: 29 Juli 2014, 13:07:17 pm »
jo jo vi læser men det er sommer og varmt!

Pyrotek

  • Junior medlem
  • **
  • Indlæg: 37
  • Karma: +0/-0
    • E-mail
Sv: Så er jeg skiftet til WHS 2011
« Svar #3 Dato: 30 Juli 2014, 21:29:02 pm »
Hej og tak for input  :D

Thjalmar: Hvorfor har det været nødvendig at lave dem om med OS disk i raid 1 med 2 diske ?
Brændte OS disken af ?
Jeg bruger det software raid som ligger i diskhåndtering hvor man kan lave et mirror drev af 2 lige store harddiske men det har jeg kun gjort på de 2* 2 Tb. og de 2* 1 Tb. som skal indeholde alle data.
Hvis man sætter en disk op til back-up som jeg har gjort det på 2 Tb. så kan man jo lave back-up af OS er det ikke nok? Hvordan genskaber man så egentlig OS disken igen ud fra Back-Up drevet?
Skal lige sige at det eneste jeg har på den 320 Gb. OS disk er operativsystemet alle data er flyttet til de 2 mirror diske jeg har sat op.
Jeg har nu kørt med den gamle WHS siden jeg fik en BETA fra Microsoft og har aldrig haft en harddisk der er stårt af endnu så mon ikke det fortsætter og min nye OS disk vil leve længe  ::)
Min Server:
OS: WHS 2011
CPU: Intel Core i3 4130T 2.9 GHz
Bundkort: Intel Desktop Board DQ87PG
RAM: 8 Gb. Crucial DDR 3 1600.
OS disk. Intel 730 SSD 240 Gb.
Back-up Disk. Seagate LP. 2 Tb.
Video folder 2* Seagate Desktop HDD.15  4 Tb. Mirror.
Foto, Musik o.a. folder 2* WD Green 1 Tb. Mirror.

thjalmar

  • Administrator
  • Hardcore medlem
  • *****
  • Indlæg: 409
  • Karma: +2/-0
    • E-mail
Sv: Så er jeg skiftet til WHS 2011
« Svar #4 Dato: 31 Juli 2014, 12:25:58 pm »
Hej Pyrotek

Jaae, det er faktisk OS der i de fleste tilfælde er årsagen, det kan være swapfilen, eller systemfiler der ligger på samme sted på harddisken og nærmere ikke bliver flyttet i den levetid som OS har på en maskine.
Jeg foretrækker dog hardware RAID, for der er der garanti for at maskinen kan køre videre selv om den ene harddisk fejler. Og nemmere at genskabe med en ny harddisk i den type RAID.
På datadiske er det i følge mine erfaringer ikke et problem at lave software RAID. Jeg laver dog normalt over flere harddiske eg. 4 harddiske i RAID 5 og så laver jeg partioner i den størrelse jeg ønsker.

Det med at genskabe ved jeg ikke lige om det virker når disken er en del af maskinen, men den er jo sat op som backup, så WHS skal jo genkende den som en disk der kan laves restore fra :) men der er vi nok ude i en guide hvis det skulle ske.

Jeg bruger selv en NAS til serverbackup, og det kan måske give problemer for mig, men den ti den sorg :D

At du har været så heldig at du aldrig har mistet harddiske er utroligt, jeg kan fodre svin med alle dem der er crachet gennem tiden. Så jeg køber kun server diske nu, det er noget dyrere, men jeg er sikker på det betaler sig i længden.

Pyrotek

  • Junior medlem
  • **
  • Indlæg: 37
  • Karma: +0/-0
    • E-mail
Sv: Så er jeg skiftet til WHS 2011
« Svar #5 Dato: 15 August 2014, 20:57:43 pm »
Så er vi ved at være der med klienter und alles  8)
DLNA spiller bare på de tv der har det og strømforbrug er faldet med 10 Watt til 50 Watt under maks belastning og det er med 6 harddiske hvor den gamle kun var monteret med 4.
Dog er der lidt større udfordringer med pladsen på harddiske når der ikke er nogen pool.
Jeg kører ikke med drivebender eller noget tilsvarende og regner heller ikke med og ville bruge det.
Så monterer jeg bare nogle flere eller større diske når det bliver nødvendigt  ;D
Min Server:
OS: WHS 2011
CPU: Intel Core i3 4130T 2.9 GHz
Bundkort: Intel Desktop Board DQ87PG
RAM: 8 Gb. Crucial DDR 3 1600.
OS disk. Intel 730 SSD 240 Gb.
Back-up Disk. Seagate LP. 2 Tb.
Video folder 2* Seagate Desktop HDD.15  4 Tb. Mirror.
Foto, Musik o.a. folder 2* WD Green 1 Tb. Mirror.