Forfatter Emne: Installation på Acer Aspire M5640 problemer  (Læst 4904 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

hphillipsen

  • Jeg er ny!
  • *
  • Indlæg: 17
  • Karma: +0/-0
    • E-mail
Sv:Installation på Acer Aspire M5640 problemer
« Svar #15 Dato: 11 August 2009, 04:36:15 am »
jeg tror der er plads til en ide harddisk, men har ikke kigget. Har overvejet det, men jeg har netop investeret i en brugt pc og en ekstra tb så der var 1,3 TB.
Og jeg ligger ikke inde med en ide harddisk jeg kan sætte i.

Så nu gør jeg det at jeg installerer Windows 7 på den. Checker om det er den seneste bios jeg fik lagt på. Hvis det ikke er opdaterer jeg og ser om jeg kan ændre de ting i bios m.h.t. SATA.
Og hvis ikke så dropper jeg projektet til jeg har en anden pc jeg kan bruge.

Bare ærgerligt når jeg nu havde glædet mig og havde fået sofwaren gratis af MS som tak for deltagelse i en undersøgelse! :-(

mvh
Henrik


thjalmar

  • Administrator
  • Hardcore medlem
  • *****
  • Indlæg: 409
  • Karma: +2/-0
    • E-mail
Sv:Installation på Acer Aspire M5640 problemer
« Svar #16 Dato: 11 August 2009, 04:47:56 am »
Hej Henrik

Ærgeligt, for du vil helt sikkert få glæde af din maskine.

Når jeg skriver det med en IDE harddisk, er det fordi jeg selv har været i den situation at Sata ikke kunne genkendes af WHS.

Så var det jeg satte en 80GB harddisk i og vupti, så var den kørende.

Man kan undre sig, for driver mæssigt er man jo i samme situation.
Men det er som om drivere kan virke, når du først er kommet så langt at WHS er installeret.

Så kommer det mere kryptiske spørgsmål! Hvor bor du? For hvis du bor i nærheden af mig, så vil jeg da godt slå et smut forbi dig og give dig en hånd (og jeg har sikkert også en 80GB HD der kan leges med).

Hilsen
Hjalmar

hphillipsen

  • Jeg er ny!
  • *
  • Indlæg: 17
  • Karma: +0/-0
    • E-mail
Sv:Installation på Acer Aspire M5640 problemer
« Svar #17 Dato: 11 August 2009, 04:51:57 am »
jeg bor i sdr. jylland så der er langt imellem os :-(

jeg har lige prøvet at sende dig en privat mail med systemet her, men det virker ikke.

thjalmar

  • Administrator
  • Hardcore medlem
  • *****
  • Indlæg: 409
  • Karma: +2/-0
    • E-mail
Sv:Installation på Acer Aspire M5640 problemer
« Svar #18 Dato: 11 August 2009, 05:04:29 am »
Hej igen

Jeg har lige lagt 2 drivere til Acer Aspire M5640 (i download sektionen).

De skulle være allround drivere.

Ja, der er lidt langt til dig  :)

min mail er hjalmar at pcmand punktum dk

Hilsen
Hjalmar

emm

  • Medlem
  • ***
  • Indlæg: 75
  • Karma: +0/-0
    • E-mail
Sv:Installation på Acer Aspire M5640 problemer
« Svar #19 Dato: 12 August 2009, 21:23:33 pm »
Hejsa

Jeg har lavet en lille guide til BIOS ændringen, og lagt den op men jeg tror Jacob er på ferie, da den ikke er godkendt.

Men du kan finde den på min blog også (se min signatur)

Med venlig hilsen
Erik M Madsen
Min WHS blog: http://blog.danmaach.dk
Med venlig hilsen
Erik M Madsen
Min WHS blog: http://blog.danmaach.dk

hphillipsen

  • Jeg er ny!
  • *
  • Indlæg: 17
  • Karma: +0/-0
    • E-mail
Sv:Installation på Acer Aspire M5640 problemer
« Svar #20 Dato: 12 August 2009, 21:54:17 pm »
super...meeeeen.... jeg kan kun sætte den til AHCI i bios\'en :-(
Den mulighed fik jeg da jeg opdaterede bios\'en..der er ingen muligheder for IDE.

Så jeg har nu købt en ide harddisk som jeg vil installere WHS på og så se om jeg ikke den vej kan få fat i SATA disken jeg sætter i den maskine.

Men ellers en rigtig god instruktion!

mvh
Henrik

Jakob

  • Administrator
  • WHS fanatiker
  • *****
  • Indlæg: 521
  • Karma: +1/-0
    • E-mail
Sv:Installation på Acer Aspire M5640 problemer
« Svar #21 Dato: 12 August 2009, 22:47:36 pm »
Hej hej

Så skulle den være publiceret. Jeg tror bare du havde glemt at sige Yes til Publish, for du skulle gerne selv kunne gøre det.

mvh Jakob

emm

  • Medlem
  • ***
  • Indlæg: 75
  • Karma: +0/-0
    • E-mail
Sv:Installation på Acer Aspire M5640 problemer
« Svar #22 Dato: 13 August 2009, 14:22:27 pm »
Hej Jacob

Hehe, ja, må have været mega træt den da, og det gik også lidt hurtigt...

Med venlig hilsen
Erik M Madsen
Min WHS blog: blog.danmaach.dk
Med venlig hilsen
Erik M Madsen
Min WHS blog: http://blog.danmaach.dk

hphillipsen

  • Jeg er ny!
  • *
  • Indlæg: 17
  • Karma: +0/-0
    • E-mail
Sv:Installation på Acer Aspire M5640 problemer
« Svar #23 Dato: 13 August 2009, 17:18:35 pm »
Lige lidt gode nyheder....

Har installeret en 250 GB Ide harddisk og endelig langt om længe fået WHS op at køre.
Jubiiii!

Næste skridt er at få installeret SATA disken så der kommer 1 TB ekstra.
Skal nok komme med en opdatering på hvordan det er gået.

Men lige nu kører det og sikke en lettelse.

Tak for hjælpen til jer der har budt ind med løsninger :-)

Mvh
Henrik

thjalmar

  • Administrator
  • Hardcore medlem
  • *****
  • Indlæg: 409
  • Karma: +2/-0
    • E-mail
Sv:Installation på Acer Aspire M5640 problemer
« Svar #24 Dato: 13 August 2009, 19:29:29 pm »
Hej Henrik

Damm, jeg håber du får løst problemet.

Du sagde du på et tidspunkt havde fundet en driver der så ud til at virke, hvis WHS ikke selv finder ud af det ved opdateringer, så prøv den.

Jeg har også før foreslået en ny sata controller (PCI/PCI-Express), som er kompatibel.

Jeg ser du har prøvet at lave lidt om på rækkefølgen af \"diske, DVD drev osv\".

Jeg lavede en DELL PowerEdge som havde samme problem, og der måtte jeg flytte rundt på kablerne til diske for at få dem med.

Nogle af stikkene på bundkortet ville f.eks. ikke køre harddiske, men gerne DVD.
Så et af stikkene (Sata1) kunne ikke bruges, så derfor købte jeg en sata controller (PCIexpress) med 2 stik. og fik derved 2 ekstra harddiske på.

Men det var lidt bøvlet, men udkommet var en fuld funktionel WHS.

Hilsen
Hjalmar

hphillipsen

  • Jeg er ny!
  • *
  • Indlæg: 17
  • Karma: +0/-0
    • E-mail
Sv:Installation på Acer Aspire M5640 problemer
« Svar #25 Dato: 16 August 2009, 06:56:01 am »
Ja serveren kørte i to dage og så pludselig fejler SATA controlleren igen...samme fejl som hele tiden.

Det ser ikke ud til at jeg skal have mig en MS Home Server alligevel...det er utrolig bøvlet ihvertfald med SATA diske.

Det er da utroligt!!!

Var ellers lige så glad over endelig efter mange mange timers roden med det...endelig at have fået det til at virke.

Og nu kan jeg ikke få fat i den controller alligevel. Har prøvet med de samme drivere, checket bios\'en osv. Men nope...ingenting virker.

/Henrik