Forfatter Emne: WHS som Media Center?  (Læst 2608 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Henrik

  • Jeg er ny!
  • *
  • Indlæg: 1
  • Karma: +0/-0
    • E-mail
WHS som Media Center?
« Dato: 30 August 2009, 02:37:47 am »
Når nu alligevel en WHS server skal stå tændt hele tiden, og den kan fungere som storage for film m.m. kunne man så ikke også bruge den som \"haddisk optager\" med et TV tuner kort og dermed optage TV på den, og evt. også bruge den til at afspille fra direkte til et TV uden at skulle have en anden PC imellem. Er der nogle der ved om/hvordan man kan det?


emm

  • Medlem
  • ***
  • Indlæg: 75
  • Karma: +0/-0
    • E-mail
Sv:WHS som Media Center?
« Svar #1 Dato: 30 August 2009, 19:03:35 pm »
Hej Henrik

I princippet jo, ingen problemer med det. Som du selv skriver kræver det egentligt bare et tunerkort og et program til at vise kanalerne, eks. DVB viewer alt afhængigt af hvad du har af signal og udbyder.

Har du Yousee er det bare et DVB-C kort og eks. DVB viewer du skal bruge fra d. 12 sep.

Ellers kommer det an på hvilken udbyder du har, da det hos nogle kræver kort for at se kanalerne, andre så som de fleste af dem der levere IP-TV kan du ikke bruge det, undtaget Smilecontent.

Meen, hvad med din servers lyd niveau? larmer den meget, varmer den meget, fylder den meget eller kan du leve med at have en stor \"PC\" stående i stuen ved fjernsynet?

Kan du det, er ovenstående løsning lige at gå igang med.

En anden løsning som jeg går igang med (fruen har accepteret) er at nedlægge vores mediecenter (alm. pc) som bruger masser af strøm, larmer og fylder godt ved fjernsynet.
For øjeblikekt ligger alle vores film derpå, men flyttes nu over på vores WHS. En Acer Revo indkøbes, Windows 7 lægges på med mediecenter, WHS mediecenter Add-In lægges på  og så kan den trække alle vores film fra vores WHS.

Alternativ løsning til dig:
En Acer Revo koster kr. 2.100,- kan køre fuld HD og fylder ingenting - kan f.eks. hænges bag på TV så  man ikke ser den.
Indkøbe en ekstern USB DVB-C tuner eks. TerraTec Cinergy H5 til kr. 795,- så har du et fuldt mediecenter der kan alt det du gerne vil og samtidig gemmer alle optagelser på din WHS.

Med venlig hilsen
Erik M Madsen
Min WHS blog: http://blog.danmaach.dk
Med venlig hilsen
Erik M Madsen
Min WHS blog: http://blog.danmaach.dk

lassefj

  • Jeg er ny!
  • *
  • Indlæg: 2
  • Karma: +0/-0
    • E-mail
Sv:WHS som Media Center?
« Svar #2 Dato: 08 September 2009, 04:35:37 am »
Hej,

At købe en Revo til de penge, som jeg lige kan sætte til TV\'et, er lidt en drøm :)

..Men kan du bekræfte at den kan trække Full HD?

Jeg læste følgende på: http://www.altomdata.dk/index.php?module=Pagesetter&func=viewpub&tid=24&pid=128

\"Det samme er tilfældet når det gælder HD video i opløsningen 1080p. Jo, Atom og ION kan godt trække den høje opløsning, når de første 5-10 sekunders hakken i begyndelsen af en HD-video er overstået. Det fungerer uden at man sidder med et prangende indtryk, og selvom vi ikke fik prøvet det af, må man tvivle på hvor meget power der er i overskud til at drive en eventuel usb-tv tuner også, så man kan optage tv-programmer på Revos harddisk - det kan vise sig umuligt.\"

Mvh.
Lasse

Jakob

  • Administrator
  • WHS fanatiker
  • *****
  • Indlæg: 521
  • Karma: +1/-0
    • E-mail
Sv:WHS som Media Center?
« Svar #3 Dato: 09 September 2009, 02:07:59 am »
Hej

Jeg er også på udkig efter noget ligende, men vil heller ikke købe noget, før jeg ved at det kan trække det ordentligt.

Jeg faldt lige over en anmeldelse af QNAP 639 PRO NAS som er baseret på en Intel Atom processor. HER

Lige et lille uddrag her:
\"Vi har testet det hele på iPODs, PS3, PC’ere og Mac klienter, og oplevelsen var problemfri og sand fornøjelser. Ingen klumper i streams på noget tidspunkt, og da det gik højest læste vi 3 HDTV 1080p streams, samtidighed med at der blev spillet tabsfrit musik i alle 3 rum på én gang.\"

mvh Jakob

lassefj

  • Jeg er ny!
  • *
  • Indlæg: 2
  • Karma: +0/-0
    • E-mail
Sv:WHS som Media Center?
« Svar #4 Dato: 09 September 2009, 02:24:39 am »
Den er godt nok vild! Hvad står den til? Det kan næppe være samme prisniveau som en Revo?

emm

  • Medlem
  • ***
  • Indlæg: 75
  • Karma: +0/-0
    • E-mail
Sv:WHS som Media Center?
« Svar #5 Dato: 09 September 2009, 14:19:59 pm »
Hej Lasse

Det du har læst i testen er rigtigt nok, meeen....

Det man skal gøre er at lægge Windows7 på, hente de seneste drivers og specielt hente den seneste grafik driver - Så kører den som den skal, ingen hakken etc.

Problemet med standard Windows Vista installationen er at de fylder alt muligt software på, som man ikke har noget at bruge til, samt det er ældre drivers der er lagt på.

Med venlig hilsen
Erik M Madsen
Min WHS blog: http://blog.danmaach.dk
Med venlig hilsen
Erik M Madsen
Min WHS blog: http://blog.danmaach.dk