Forfatter Emne: Tilføje ("inkludere") disk med data?  (Læst 2155 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

steen-p

  • Jeg er ny!
  • *
  • Indlæg: 19
  • Karma: +0/-0
Tilføje ("inkludere") disk med data?
« Dato: 05 Februar 2010, 21:58:31 pm »
Jeg skal til og i gang med min første WHS installation. Det kommer til at ske på en tom 1,5 TB disk. Jeg har skimmet "Technical Brief Windows Home Server Drive Extender" og fået det indtryk at hvis man tilføjer diske, så vil WHS altid formattere dem.

Min udfordring er at jeg har yderligere 2x400GB + 1,5TB diske der skal i maskinen - men de er fyldt med data.

Findes der en måde så de kan blive fuldt "integreret" uden at de bliver formatteret - eller er der kun en udvej, og bruge evig tid på at tømme diskene (foruden det at købe en tom disk)?

Mvh Steen


Ugelvig

  • Global Moderator
  • Senior medlem
  • ****
  • Indlæg: 227
  • Karma: +1/-0
Sv: Tilføje ("inkludere") disk med data?
« Svar #1 Dato: 06 Februar 2010, 09:14:35 am »
Ja da. Du kan ligge dem i som backup diske til at starte med. Så behøver du ikke formatere dem. Herefter flytter du dataene over på den store disk og ligger de "gamle" diske i poolet bagefter  :)

Det er lidt Molbo arbejde, men det er den måde jeg fik det til at virke på. Og serveren skal jo lave noget om natten anyway  ::)
/Ugelvig

Mange døde extern HD's og NAS's, har gjort at livet er kommet til WHS!

steen-p

  • Jeg er ny!
  • *
  • Indlæg: 19
  • Karma: +0/-0
Sv: Tilføje ("inkludere") disk med data?
« Svar #2 Dato: 06 Februar 2010, 10:25:49 am »
Super!

Hvis det er Molbo, så ved jeg ikke hvad jeg skal kalde alternativet ;-)

Har tænkt mig at disable diske med data i BIOS, så kun den tomme er synlig under installation.

Efterfølgende vil jeg enable dem en af gangen. Kommer WHS selv ud og spørger om de skal tilføjes som "drive extended" eller som backup - eller er der noget jeg skal være specielt påpasselig med?

Mvh Steen

Ugelvig

  • Global Moderator
  • Senior medlem
  • ****
  • Indlæg: 227
  • Karma: +1/-0
Sv: Tilføje ("inkludere") disk med data?
« Svar #3 Dato: 06 Februar 2010, 11:44:51 am »
Du behøver slet ikke have dem i under installation. Det ville jeg ikke gøre - just in case  ::)

Når du så har WHS'en oppe at køre, kan du under "Server Storage" fanebladdet bestemme om du vil lade disken være som "ikke en del af systemet", backup disk eller en del af poolen. Du kan uden problemer ligger nye diske i serveren bagefter uden den "bare" formatere diskene. WHS er temmelig "dum", hvad det angår.

Er diskene ikke en del af systemet kan WHS stadig læse dem, hvis de ligger i NTFS eller FAT32 filsystem  :)
(Med lidt triks kan WHS også læse Unix eller Linus filsystemer  ::) )
/Ugelvig

Mange døde extern HD's og NAS's, har gjort at livet er kommet til WHS!

steen-p

  • Jeg er ny!
  • *
  • Indlæg: 19
  • Karma: +0/-0
Sv: Tilføje ("inkludere") disk med data?
« Svar #4 Dato: 06 Februar 2010, 12:01:18 pm »
Tak for hurtigt svar.

...... det tyder på at det er noget selv jeg kan finde ud af   ;)

Mvh Steen

Ugelvig

  • Global Moderator
  • Senior medlem
  • ****
  • Indlæg: 227
  • Karma: +1/-0
Sv: Tilføje ("inkludere") disk med data?
« Svar #5 Dato: 06 Februar 2010, 13:31:26 pm »
...... det tyder på at det er noget selv jeg kan finde ud af   ;)

Hvis du uden at kny arbejder i BIOS, så vil det her være en tur i parken  ;D

(WHS er udviklet til familiefaderen, der ikke har den store computer viden  ;) )
/Ugelvig

Mange døde extern HD's og NAS's, har gjort at livet er kommet til WHS!

steen-p

  • Jeg er ny!
  • *
  • Indlæg: 19
  • Karma: +0/-0
Sv: Tilføje ("inkludere") disk med data?
« Svar #6 Dato: 08 Februar 2010, 22:10:47 pm »
Tak for hjælpen Ugelvig!

Det gik nemt og smertefrit. Diskene er monteret som backup, men jeg afventer at posten skal komme med en DVD og product key før jeg flytter data og inkludere diskene.

Ærgerligt at MS har lavet det sådan at trial versionen ikke kan aktiveres, men i stedet skal reinstalleres med den betalte version.

Mvh Steen (nu opgraderet til WHS disipel  ;))

Ugelvig

  • Global Moderator
  • Senior medlem
  • ****
  • Indlæg: 227
  • Karma: +1/-0
Sv: Tilføje ("inkludere") disk med data?
« Svar #7 Dato: 09 Februar 2010, 18:50:41 pm »
Ingen årsag. Bare husk at tage dem ud af maskinen når du installere den nye WHS version  ;)

Ja, jeg forstår heller ikke helt det system MS bruger i forbindelse med deres WHS trial. Måske fordi, de vil have helt styr på versionerne?

Men velkommen ombord MS WHS  8)
/Ugelvig

Mange døde extern HD's og NAS's, har gjort at livet er kommet til WHS!