Forfatter Emne: whs problemer  (Læst 4352 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

smedev

  • Jeg er ny!
  • *
  • Indlæg: 9
  • Karma: +0/-0
    • E-mail
whs problemer
« Dato: 08 December 2009, 22:29:43 pm »
Jeg har problemer med min whs i mit system med 3 stk. vista ultimate pc
og 1 stk. xp prof
Det kørte et stykke tid men så fik jeg vrøvl med workgroup navnet,
så gruppen ikke kunne se hinanden.
Lige nu ser serveren ud til at kunne kommunikere ud og sætte routeren rigtig
op, men pc'erne kan ikke koble op.
Jeg har chekket alle porte i routern og åbnet alle firewalls.
Kørt netsh winsock reset på alle pc. Det hjælper på komm. i gruppen,
men ikke på opkoblingen.
Opkoblingen tester jeg med connector troubleshooter, der kommer med en række faults,
som jeg kan liste op.
Routeren er en D-link dir 615.

Håber at nogen kan hjælpe


Hilsen


Jakob

  • Administrator
  • WHS fanatiker
  • *****
  • Indlæg: 521
  • Karma: +1/-0
    • E-mail
Sv: whs problemer
« Svar #1 Dato: 09 December 2009, 20:29:52 pm »
Hej

Du må godt lige smide op hvad Connector Troubleshooter siger. - Så kan jeg lige surfe noget mere efter problemet, da jeg ikke lige har et svar på rede hånd  :(

/Jakob

smedev

  • Jeg er ny!
  • *
  • Indlæg: 9
  • Karma: +0/-0
    • E-mail
Sv: whs problemer
« Svar #2 Dato: 15 Januar 2010, 18:01:30 pm »
Tilbage igen efter at have bøvlet med min WHS:

Der er problemer med connect,
også med firewall koblet fra både på home server og den lokale pc.

Min connect troble shooter siger:

1. 'Cannot ping server by name'
    kan det være name resolution problemer ?

2. 'Name resolution failed'

3. 'Cannot connect to the server internal web services'

    og derefter en del flere punkter, der nok er en følge af den første fejl 1.


Kan du greje dette her ?


Jakob

  • Administrator
  • WHS fanatiker
  • *****
  • Indlæg: 521
  • Karma: +1/-0
    • E-mail
Sv: whs problemer
« Svar #3 Dato: 15 Januar 2010, 18:17:40 pm »
Jeg har ikke selv oplavet problemet, men jeg har et link til dig

http://forum.wegotserved.com/index.php?/topic/11284-whs-connector-cannot-find-server-pp2-pp3/

Fandt lige disee linier på nettet over folk der har ligende fejlmeddelser som dig

Something that's worth a try: disconnect your router from your Internet connection. While it's disconnected:

•Restart your router. This is usually done by powering it down, waiting 15-30 seconds, and powering it back up.
•Restart your server and the client you'd like to set up first.
•Try installing the connector again.


Er din router sat op til OpenDNS ? så er det et link her http://stevesmithblog.com/blog/cannot-connect-to-windows-home-server-solution/

Vend tilbage hvis det ikke hjælper, vi skal jo have din server op at køre  :)

/Jakob

hellemand

  • Jeg er ny!
  • *
  • Indlæg: 12
  • Karma: +0/-0
  • Captajn Chaos (R.I.P.)
    • E-mail
Sv: whs problemer
« Svar #4 Dato: 15 Januar 2010, 20:41:34 pm »
Hej smedev

Ved ikke om det er det, men har du en dynamisk (DHCP) eller fast IP adresse på din WHS ?

Hvis du har en fast IP adresse (hvilketjeg fortrækker), hvad har du så sat som DNS 1 og DNS 2 ...

Jeg har med fordel valgt at sætte DNS 1 til routerens IP adresse. Og DNS 2 til een af TDC's DNS servere (f.eks.: 194.239.134.83).

Det er da et forsøg værd :)

mvh

Helge
HP Mediasmart EX490 (m. E5400 cpu, 6 tb, Add ins: Lights Out, MyMovies, Whiist)

smedev

  • Jeg er ny!
  • *
  • Indlæg: 9
  • Karma: +0/-0
    • E-mail
Sv: whs problemer
« Svar #5 Dato: 15 Januar 2010, 21:20:19 pm »
Hej Helge.

Jeg ved ikke, hvordan jeg ændrer i routerens DNS-adresser.
Det er en Dlink DIR-615.

Jeg kan se, at nogle vælger at skifte routeren ud til
et produkt, som WHS kan samarbejde med.
Det virker ikke som at WHS er et helt konsistent produkt.

Der er også noget med en IIS sevice, der indeholder
et gyldigt certifikat, --- osv. osv. Det bliver bare ved.

Jeg overvejer at droppe hele WHS ideen, og køre backup
ud på et NAS drev.

Hilsen Steen   >:(

Ugelvig

  • Global Moderator
  • Senior medlem
  • ****
  • Indlæg: 227
  • Karma: +1/-0
Sv: whs problemer
« Svar #6 Dato: 15 Januar 2010, 21:41:43 pm »

Jeg overvejer at droppe hele WHS ideen, og køre backup
ud på et NAS drev.



Been there, done that. And got the t-shirt!  >:(

Jeg har ikke særlig god erfaring med NAS som backup. I hvert fald ikke de NAS bokse alm. mennekser har stående derhjemme. Så jeg ville nu give WHS en chance mere  ;)
/Ugelvig

Mange døde extern HD's og NAS's, har gjort at livet er kommet til WHS!

Biostar

  • Global Moderator
  • Senior medlem
  • ****
  • Indlæg: 156
  • Karma: +2/-0
    • MediaCenterlog.info
Sv: whs problemer
« Svar #7 Dato: 17 Januar 2010, 16:58:29 pm »
Hejsa

Har du prøvet at "pinge" din WHS i en kommandopromt? Resultatet af dette kan være ret sigende om problemet. (Køre du vista eller Win7 kan du blot skrive "ping servernavn" i søge feltet der kommer når du trykker på startknappen. Du skal naturligvis erstatter servernavn med det navn din server har)

Får du svar fra en offentlig IP er dit problem formodentligt relateret til OpenDNS eller lignenede tjenester.

Der er også den mulighed at den prøver at pinge din WHS´s gamle adresse. Jeg har ikke set dette problem i praksis, men kunne godt se en teoretisk situation hvor det kunne opstå i forbindelse med skifte af router da den så formodentligt har fået ny IP.

Under alle omstændigheder ville problemet være nemmere at opklare med resultatet ping.


Min WHS: WHS 2011, Core i3-2100T, Intel DH67CF, 8GB DDR3 ram, 4*2TB Seagate LP , Fractal Array R2.

Min NAS: Synology DS-210J, 2*1,5TB WD Greenpower

smedev

  • Jeg er ny!
  • *
  • Indlæg: 9
  • Karma: +0/-0
    • E-mail
Sv: whs problemer
« Svar #8 Dato: 18 Januar 2010, 12:04:07 pm »
Hej. Tak for svar.
Den driller virkelig.
Men ping virker!

Hilsen Steen :-*

hellemand

  • Jeg er ny!
  • *
  • Indlæg: 12
  • Karma: +0/-0
  • Captajn Chaos (R.I.P.)
    • E-mail
Sv: whs problemer
« Svar #9 Dato: 21 Januar 2010, 20:43:27 pm »

Jeg ved ikke, hvordan jeg ændrer i routerens DNS-adresser.
Det er en Dlink DIR-615.


Hej igen

Beklager denne sene opfølgning, men jeg har ligget under dynen med halsbetændelse i næsten en uge nu ... men nu er jeg næsten ved at være der igen  :)

Det jeg skriver med DNS adresser og fast IP adresse er på din WHS server, ikke på routeren ... beklager hvis jeg ikke fik understreget det. Kan du ikke lige prøve at skrive lidt om din WHS server har fast IPadresse eller ej, og hvilke DNS servere du har skrevet hvis den kører med fast IP ... Jeg skrive lige en bette vejledning i at finde de oplysninger hvis det nu er rent volapyk jeg skriver:

1) Remotedesktop (fjernskrivebord) til din WHS server (hvis du ikke kan bruge servernavn her, så brug evt. serverens IP adresse her.)

2) Når du ser serverens fjernskrivebord, så vælg "Start" og "Run..." og skriv CMD og tryk på enter.

Nu skulle du gerne have fået en sort "Commando prompt" vindue frem.

3) Skriv nu i prompten (husk mellemrum og skråstreg):  IPCONFIG /ALL    (og tryk på enter for at se IP opsætningen)

Det den nu skriver tildig med IP-adresser, vil jeg godt lige se (husk alle 8 linier ca., og kun det sted hvor der er udfyldt med ip-adresser (opdelt pr. netkort).

Men igen, ved ikke om min ide virker, da et forsøg værd. Skal nok kikke efter lidt oftere om du har skrevet retur. Og nu tilbage til min halspastil + kamille te !

De bedste hlsner

Helge
HP Mediasmart EX490 (m. E5400 cpu, 6 tb, Add ins: Lights Out, MyMovies, Whiist)

smedev

  • Jeg er ny!
  • *
  • Indlæg: 9
  • Karma: +0/-0
    • E-mail
Sv: whs problemer
« Svar #10 Dato: 23 Januar 2010, 12:15:22 pm »
Tak for svar selvom du ligger i sengen.
Her kommer command com med svar på min ipconfig /all:
DHPC enabled      YES
Autoconfig enabl  YES
IPaddr                192.168.0.196
def gateway        192.168.0.1
DHPC server         192.168.0.1
DNS server          192.168.0.1

det var det,
god bedring

hilsen Steen


hellemand

  • Jeg er ny!
  • *
  • Indlæg: 12
  • Karma: +0/-0
  • Captajn Chaos (R.I.P.)
    • E-mail
Sv: whs problemer
« Svar #11 Dato: 25 Januar 2010, 13:18:30 pm »
Tak for hilsnen, og ja nu er jeg da kommet op af sengen ;)

Feberen har også drillet mig lidt, for jeg ville egentlig også bede dig om at lave samme nummer (mht. IPadresse) på een af dine klient PC'ere, og så lige skrive dem til mig.

Det kunne være rigtig fint hvis du samtidig med lige tog et tjek af din arbejdsgruppe navn. Standard for Windows er Workgroup  ... men hvis det nu er ændret på een, skal det helst ændres på alle. Nemmest hvis arbejdsgruppe navnet er det samme.

Så snakkes vi ved når du lige har skrevet tilbage. Og husk nu, jeg er ingenlunde sikker på at jeg kan give dig de vise sten mht. dine problemer, men kunne måske give et hint til hvad det er der driller.

mvh

Helge

HP Mediasmart EX490 (m. E5400 cpu, 6 tb, Add ins: Lights Out, MyMovies, Whiist)

smedev

  • Jeg er ny!
  • *
  • Indlæg: 9
  • Karma: +0/-0
    • E-mail
Sv: whs problemer
« Svar #12 Dato: 01 Februar 2010, 22:29:18 pm »
Nu kører det.
Jeg flyttede WHS over på en anden maskine.
Den første maskine, en Shuttle lider af nogle underlige symptomer.
Men nu kører det altså uden problemer.

Håber din forkølelse er ok.

Hilsen Steen

hellemand

  • Jeg er ny!
  • *
  • Indlæg: 12
  • Karma: +0/-0
  • Captajn Chaos (R.I.P.)
    • E-mail
Sv: whs problemer
« Svar #13 Dato: 03 Februar 2010, 10:11:32 am »
Hej Steen

Det lyder godt, var da også nogle mærkelig fejl du fik.

Og ja tak, snuen er væk, og jeg "klar til kamp" igen.

mvh

Helge
HP Mediasmart EX490 (m. E5400 cpu, 6 tb, Add ins: Lights Out, MyMovies, Whiist)