Forfatter Emne: Remote Access workaround?  (Læst 4133 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Siepher

  • Jeg er ny!
  • *
  • Indlæg: 7
  • Karma: +0/-0
    • E-mail
Remote Access workaround?
« Dato: 06 September 2010, 09:46:23 am »
Hej allesammen,

Jeg er forholdsvis ny til WHS, men det er lykkedes mig at sætte det op, og alt det funkler som det skal, på undtagelse af Remote Access. Min situation er at jeg har det som eksamensprojekt, hvor jeg skal fremvise dets funktioner og muligheder, og Remote Access er en stor del af det.

Jeg kan sagtens anvende det lokalt, ved at gå ind på serverens statiske IP i browseren, men jeg kan desværre ikke få den ud på nettet. Problemet er, at jeg som sagt er på en skole, så derfor er der blokerede porte. Er der ikke en smart måde jeg stadig kan få tildelt mit .homeserver.com domæne til, og være istand til at tilgå serverens Remote Access med det?

Min opsætning består af en server og klient tilsluttet en D-Link DIR-100 router.

Mvh,

Morten Rask


Ugelvig

  • Global Moderator
  • Senior medlem
  • ****
  • Indlæg: 227
  • Karma: +1/-0
Sv: Remote Access workaround?
« Svar #1 Dato: 06 September 2010, 12:06:21 pm »
Hej Morten

Du kan omgå en spærring af porte i en firewall, men det er ikke lovligt  ::)

Du kan ikke få jeres admin til at give dig en port eller to til serveren? Eller endnu beder, dit eget lille netværk med fri adgang til Internettet?
/Ugelvig

Mange døde extern HD's og NAS's, har gjort at livet er kommet til WHS!

Siepher

  • Jeg er ny!
  • *
  • Indlæg: 7
  • Karma: +0/-0
    • E-mail
Sv: Remote Access workaround?
« Svar #2 Dato: 06 September 2010, 12:26:32 pm »
Hej Morten

Du kan omgå en spærring af porte i en firewall, men det er ikke lovligt  ::)

Du kan ikke få jeres admin til at give dig en port eller to til serveren? Eller endnu beder, dit eget lille netværk med fri adgang til Internettet?


Nej, det er desværre ikke muligt. Og han forklarede at denne skole var forbundet til en af deres andre skoler, som var forbundet til den næste osv. så der er blokeringer hele vejen igennem.

Ugelvig

  • Global Moderator
  • Senior medlem
  • ****
  • Indlæg: 227
  • Karma: +1/-0
Sv: Remote Access workaround?
« Svar #3 Dato: 06 September 2010, 12:48:22 pm »
Hvad med noget trådløst Internet? Jeg ved godt det koster og du binder dig for en periode. Men det må da være muligt med en USB dongel?  ::)

Eller skal serveren flyttes uden for netværket, og så tilgår du den via Internettet - selvom det ødelægger nogle af funktionerne i WHS.

Jeg kan ikke lige komme på en bedre løsning her og nu. Måske en af de andre orakler kan?
/Ugelvig

Mange døde extern HD's og NAS's, har gjort at livet er kommet til WHS!

Siepher

  • Jeg er ny!
  • *
  • Indlæg: 7
  • Karma: +0/-0
    • E-mail
Sv: Remote Access workaround?
« Svar #4 Dato: 06 September 2010, 13:32:35 pm »
Hvad med noget trådløst Internet? Jeg ved godt det koster og du binder dig for en periode. Men det må da være muligt med en USB dongel?  ::)

Eller skal serveren flyttes uden for netværket, og så tilgår du den via Internettet - selvom det ødelægger nogle af funktionerne i WHS.

Jeg kan ikke lige komme på en bedre løsning her og nu. Måske en af de andre orakler kan?

Det ville næsten ikke gøre noget med trådløst internet fra 3 eller Oister, jeg har bare desværre ikke nogen bærbar lige i øjeblikket, så jeg synes næsten det ville være meningsløst at anskaffe sig en, kun til dette projekt.

Og den anden mulighed funkler heller ikke, eftersom alle funktionerne helst skal være tilgængelige.

Jakob

  • Administrator
  • WHS fanatiker
  • *****
  • Indlæg: 521
  • Karma: +1/-0
    • E-mail
Sv: Remote Access workaround?
« Svar #5 Dato: 06 September 2010, 15:50:27 pm »
Hej Morten

Kan du ikke ændre portene på din whs til de porte som er tilgængelige på skolen.

fx http://wiki.wegotserved.com/index.php?title=Setup_Alternate_Ports_for_your_WHS_Web_Sites

/Jakob

Biostar

  • Global Moderator
  • Senior medlem
  • ****
  • Indlæg: 156
  • Karma: +2/-0
    • MediaCenterlog.info
Sv: Remote Access workaround?
« Svar #6 Dato: 06 September 2010, 19:23:19 pm »
Jeg skal lige have slået noget fast.

Er det vigtige at du får adgang til serveren udefra, eller det at du kan bruge homeserver.com domænet i præsentation etc.?
Min WHS: WHS 2011, Core i3-2100T, Intel DH67CF, 8GB DDR3 ram, 4*2TB Seagate LP , Fractal Array R2.

Min NAS: Synology DS-210J, 2*1,5TB WD Greenpower

Siepher

  • Jeg er ny!
  • *
  • Indlæg: 7
  • Karma: +0/-0
    • E-mail
Sv: Remote Access workaround?
« Svar #7 Dato: 08 September 2010, 08:46:06 am »
Jeg skal lige have slået noget fast.

Er det vigtige at du får adgang til serveren udefra, eller det at du kan bruge homeserver.com domænet i præsentation etc.?

Det er fordi jeg helst vil kunne bruge homeserver.com domænet i min præsentation.

Biostar

  • Global Moderator
  • Senior medlem
  • ****
  • Indlæg: 156
  • Karma: +2/-0
    • MediaCenterlog.info
Sv: Remote Access workaround?
« Svar #8 Dato: 08 September 2010, 12:25:16 pm »
I så fald er nemmeste løsning at redigere i "hosts" filen på klienterne. Før der laves DNS opslag kigges der først i denne fil.

Dvs. hvis du åbner notepad.exe med administrator rettigheder og navigere til mappen c:\Windows\System32\drivers\etc og åbner filen med navn "hosts".

Efterfølgende tilføjer du en linie der hedder f.eks.

192.168.1.100 domain.homeserver.com

Ip adresse og domænenavn erstattes naturligvis med korrekte oplysninger i forhold til dit setup.

Efterfølgende vil domain.homeserver.com altid pege på 192.168.1.100.
Min WHS: WHS 2011, Core i3-2100T, Intel DH67CF, 8GB DDR3 ram, 4*2TB Seagate LP , Fractal Array R2.

Min NAS: Synology DS-210J, 2*1,5TB WD Greenpower

Siepher

  • Jeg er ny!
  • *
  • Indlæg: 7
  • Karma: +0/-0
    • E-mail
Sv: Remote Access workaround?
« Svar #9 Dato: 08 September 2010, 13:48:51 pm »
I så fald er nemmeste løsning at redigere i "hosts" filen på klienterne. Før der laves DNS opslag kigges der først i denne fil.

Dvs. hvis du åbner notepad.exe med administrator rettigheder og navigere til mappen c:\Windows\System32\drivers\etc og åbner filen med navn "hosts".

Efterfølgende tilføjer du en linie der hedder f.eks.

192.168.1.100 domain.homeserver.com

Ip adresse og domænenavn erstattes naturligvis med korrekte oplysninger i forhold til dit setup.

Efterfølgende vil domain.homeserver.com altid pege på 192.168.1.100.

God idé!

Jeg har ændret filen så den ser sådan her ud:

Kode: [Vælg]
# Copyright (c) 1993-2009 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
#      102.54.94.97     rhino.acme.com          # source server
#       38.25.63.10     x.acme.com              # x client host

# localhost name resolution is handled within DNS itself.
# 127.0.0.1       localhost
# ::1             localhost
192.168.0.2 familydoe.homeserver.com

Det virker dog stadig ikke. Kræver det en genstart først?

UPDATE: Efter genstart virker det perfekt! Takker mange gange. :)
« Senest Redigeret: 08 September 2010, 13:56:25 pm af Siepher »

Biostar

  • Global Moderator
  • Senior medlem
  • ****
  • Indlæg: 156
  • Karma: +2/-0
    • MediaCenterlog.info
Sv: Remote Access workaround?
« Svar #10 Dato: 08 September 2010, 14:12:48 pm »
Kommandoen "ipconfig /flushdns" kunne nok også gøre det istedet for genstart.
Min WHS: WHS 2011, Core i3-2100T, Intel DH67CF, 8GB DDR3 ram, 4*2TB Seagate LP , Fractal Array R2.

Min NAS: Synology DS-210J, 2*1,5TB WD Greenpower

Siepher

  • Jeg er ny!
  • *
  • Indlæg: 7
  • Karma: +0/-0
    • E-mail
Sv: Remote Access workaround?
« Svar #11 Dato: 09 September 2010, 12:04:59 pm »
Kommandoen "ipconfig /flushdns" kunne nok også gøre det istedet for genstart.

Selvfølgelig. ;D