Forfatter Emne: WHS 2010 eller 2008  (Læst 2286 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

jhave

  • Jeg er ny!
  • *
  • Indlæg: 7
  • Karma: +0/-0
    • E-mail
WHS 2010 eller 2008
« Dato: 27 September 2010, 12:57:58 pm »
Hej

Jeg er så småt begyndt at samle en ny server og valget er faldet på WHS da jeg syntes det er genialt. Men jeg kan ikke vælge om jeg skal køre med betaen af 2010 og skifte den ud med final når den kommer eller om jeg skal smide en 2008 ind på den, jeg kan se en fordel i at køre 2010 da den jo er 64bit 

Hardwaren på maskinen er

Atom 1,8Ghz dual core 64bit (N525)
4GB DDR3 ram
Promise FastTrak TX4650 raid controller
4x1,5TB i raid 5 + 1GB til backup

Men hvad skal jeg vælge af OS og hvordan ser det ud med hardwaren, er det nok til central stroage og WEB, PHP og mysql ?

Mvh.
Jesper


Ugelvig

  • Global Moderator
  • Senior medlem
  • ****
  • Indlæg: 227
  • Karma: +1/-0
Sv: WHS 2010 eller 2008
« Svar #1 Dato: 28 September 2010, 06:44:32 am »
Nu bygger WHS ver. 1 jo på Windows Server 2003 og WHS ver. 2 på Windows Server 2008, så det er jo dataene herfra du skal bruge.

Umiddelbart er der ikke stor forskel i specs på de to forskellige server versioner, så mon ikke dit udstyr også rækker til WHS ver. 2?  ;)

Det der lige falder mig i øjnene er dit RAID, det ville jeg ikke køre på en WHS maskine. Fordelen på det setup, er jo netop at diskene ligger enkeltvis i Poolet og kan skiftes enkeltvis. Du har jo File Duplikation til at sikre dataene. Nogle ville måske vælge Raid på to diske til Master drevet, men alle andre drev vil stadig ligge enkeltvis.

Så start du bare med WHS ver. 1 og upgradere når ver. 2 er sikker nok til det  ;)
/Ugelvig

Mange døde extern HD's og NAS's, har gjort at livet er kommet til WHS!

jhave

  • Jeg er ny!
  • *
  • Indlæg: 7
  • Karma: +0/-0
    • E-mail
Sv: WHS 2010 eller 2008
« Svar #2 Dato: 30 September 2010, 23:26:50 pm »
Hej

Er 2010 ikke sikker nok at bruge endnu, mindes jeg har hørt den skulle komme ud final her i 2010 :D

Men en anden grund er jo at den køre 64bit så den kan bruge alle mine ram :)

Mvh.
Jesper

Ugelvig

  • Global Moderator
  • Senior medlem
  • ****
  • Indlæg: 227
  • Karma: +1/-0
Sv: WHS 2010 eller 2008
« Svar #3 Dato: 30 September 2010, 23:31:34 pm »
Historisk set er MS programmer aldrig gode i første version  ::) Der skal gerne en ServicePack eller PowerPack til før det fungere 100  ;)

Derfor vil jeg heller ikke være så forhippet på at installere WHS ver. 2 når den lige udkommer.

Just my 2 cents!
/Ugelvig

Mange døde extern HD's og NAS's, har gjort at livet er kommet til WHS!

jhave

  • Jeg er ny!
  • *
  • Indlæg: 7
  • Karma: +0/-0
    • E-mail
Sv: WHS 2010 eller 2008
« Svar #4 Dato: 30 September 2010, 23:35:18 pm »
Hej

Du siger noget ;)

Det bliver så bare 2003 i første omgang. Så må der komme en 2008 ind når det køre :)

Jeg læste i et indlæg at det var en god ide med en HDMI port på bundkortet, hvorfor det ?

Mvh.
Jesper

Ugelvig

  • Global Moderator
  • Senior medlem
  • ****
  • Indlæg: 227
  • Karma: +1/-0
Sv: WHS 2010 eller 2008
« Svar #5 Dato: 01 Oktober 2010, 07:56:34 am »
HDMI er jo et multimedia stik, så det må enten være for billede eller lyd. Men for at skulle bruge det på bundkortet, kræver det vel integreret grafikkort på bundkortet  ???

Ellers kan jeg ikke se, hvad det skulle gøre godt for  ???
/Ugelvig

Mange døde extern HD's og NAS's, har gjort at livet er kommet til WHS!