Forfatter Emne: Disk Pooling i vail ???  (Læst 2523 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

chrek

  • Junior medlem
  • **
  • Indlæg: 33
  • Karma: +0/-0
Disk Pooling i vail ???
« Dato: 22 Maj 2011, 16:31:39 pm »
Hej ....

Er der nogen der ved om vail har det samme som version 1 hvor man sætter flere diske sammen som en samlet pulje. ???

/ Chrek


Jakob

  • Administrator
  • WHS fanatiker
  • *****
  • Indlæg: 521
  • Karma: +1/-0
    • E-mail
Sv: Disk Pooling i vail ???
« Svar #1 Dato: 22 Maj 2011, 17:07:51 pm »
WHS2011 har ikke diskene i 1 stor pool som v1.

Men der findes nogle add-ins der kan gøre det fx
http://www.whsforum.dk/14/02/2011/drive-extender-funktionalitet-kommer-til-whs-2011.html

/Jakob

Ugelvig

  • Global Moderator
  • Senior medlem
  • ****
  • Indlæg: 227
  • Karma: +1/-0
Sv: Disk Pooling i vail ???
« Svar #2 Dato: 22 Maj 2011, 20:59:02 pm »
Hehe... Én af grundene til, at jeg ikke skal have Vail med det samme  ::) ;)
/Ugelvig

Mange døde extern HD's og NAS's, har gjort at livet er kommet til WHS!

thjalmar

  • Administrator
  • Hardcore medlem
  • *****
  • Indlæg: 409
  • Karma: +2/-0
    • E-mail
Sv: Disk Pooling i vail ???
« Svar #3 Dato: 23 Maj 2011, 07:23:04 am »
Hej

Hvis man ikke vil bruge addin, hvordan virker det så, en af fordelene ved WHS1 var den store pool man kunne opnå.

/Hjalmar

Biostar

  • Global Moderator
  • Senior medlem
  • ****
  • Indlæg: 156
  • Karma: +2/-0
    • MediaCenterlog.info
Sv: Disk Pooling i vail ???
« Svar #4 Dato: 23 Maj 2011, 08:15:52 am »
Hej

Hvis man ikke vil bruge addin, hvordan virker det så, en af fordelene ved WHS1 var den store pool man kunne opnå.

/Hjalmar

Det gør det ikke  :)

Hver harddisk er sin egen, og når du opretter en delt mappe vælger du hvilken disk den installeres på. Det er muligt at flytte en delt mappe fra en disk til en anden, men det er så også det.
Min WHS: WHS 2011, Core i3-2100T, Intel DH67CF, 8GB DDR3 ram, 4*2TB Seagate LP , Fractal Array R2.

Min NAS: Synology DS-210J, 2*1,5TB WD Greenpower

thjalmar

  • Administrator
  • Hardcore medlem
  • *****
  • Indlæg: 409
  • Karma: +2/-0
    • E-mail
Sv: Disk Pooling i vail ???
« Svar #5 Dato: 23 Maj 2011, 09:44:27 am »
Hej

 ;D Back to basic, altså en tilbage gang fra Microsofts side.
Men så må vi jo bruge Addin, og som jeg hører det virker det også som det skal, eller?

/Hjalmar

Biostar

  • Global Moderator
  • Senior medlem
  • ****
  • Indlæg: 156
  • Karma: +2/-0
    • MediaCenterlog.info
Sv: Disk Pooling i vail ???
« Svar #6 Dato: 23 Maj 2011, 10:49:06 am »
Jeg har ikke haft tid til at teste diverse add-ins.

Personligt har jeg valgt en løsning hvor jeg har 2 x 2TB diske i RAID 1, og 2 x 2TB som ikke er i raid. Dvs. når jeg opretter en delt mappe tager jeg stilling til om den skal ligge på RAID volumen eller ej.

Ovenstående løser naturligvis ikke udfordringen omkring at man manuelt skal holde øje med hvor meget data der er på de forskellige diske, og jeg planlægger bestemt at finde et add-in når tiden er til det.
Min WHS: WHS 2011, Core i3-2100T, Intel DH67CF, 8GB DDR3 ram, 4*2TB Seagate LP , Fractal Array R2.

Min NAS: Synology DS-210J, 2*1,5TB WD Greenpower

thjalmar

  • Administrator
  • Hardcore medlem
  • *****
  • Indlæg: 409
  • Karma: +2/-0
    • E-mail
Sv: Disk Pooling i vail ???
« Svar #7 Dato: 23 Maj 2011, 13:54:35 pm »
Hej

Ja, det er ret sjovt når vi tænker på de mange snakke der har været for og i mod at have et raid og lade WHS v1 styre selv.
Nu er vi tilbage bare med modsat fortegn  :D

Jeg har kørt server fra Windows NT (95-97 kan jeg ikke lige huske) på raid og jeg har haft mange crach (harddiske) hen af vejen med mistede data til følge (trods jeg har gået med livrem og seler)
Og jeg har ikke mistet en eneste stump data fra jeg gik over på WHS.

/Hjalmar

chrek

  • Junior medlem
  • **
  • Indlæg: 33
  • Karma: +0/-0
Sv: Disk Pooling i vail ???
« Svar #8 Dato: 23 Maj 2011, 20:00:06 pm »
kan ikke forstå hvorfor man skal fjerne sådan en god diskpooling fra version 1 og så lave det som add-ind i den nye hvor man så skal til og betale for den diskpooling.!!!

Men noget skal der snart ske med min whs som køre på en atom 1,6 ghz med 1 gb ram og maks 2 diske på, den er noget langsom efterhånden. men har det også sådan at vail gerne lige må ha været ude i et halvt år tids, som man er sikker på den i laver rav i noget. man skulle nådig miste nogen data.

/ Chrek